Меню
Your Cart

За нас

Галерия 13 е сред първите частни салони в България. Родена в зората на демокрацията през 1991 г. с кръстник Акад. Светлин Русев.  Още със създаването си ние залагаме на работа с утвърдени  у нас и по света съвременни български автори, с наложен стил и име в областта на живописта и скулптурата. Тук е мястото да изредя авторите, с които  работим през годините. Това са Димитър Буюклийски – Мичи, Володя Кенарев, Сули Сеферов, Кеазим Исинов,  Ради Неделчев, Христина Петрова,  Николай Янакиев,  Ганчо Карабаджаков,  проф, Десислава Минчева, Калина Тасева, Андрей Даниел, Дора Бонева, Владимир Пенев, Хинко Хинков ….Скулпторите Убавка Тончев, Кирил Мескин, Георги Чапкънов, Красимир Рангелов. За съжаление през годините се разделихме и с не малко значими автори, които ще останат във времето с прекрасните си картини като Акад, Светлин Русев, Лиляна Русева, Борислав Стоев, Венцислав Тулешков, Тома Трифоновски, Едмонд Демирджиян, Илия Милков, Георги Баев.

В трудните години на прехода не се отказахме, независимо от трудностите и промените в пазара, както и в културният живот  на България, доколкото все още има такъв изобщо за съжаление. С годините ние изградихме стабилни  и честни отношения както с нашите автори, така и с ценителите на  изобразителното изкуство, обърнали се към нас през годините.

Сега за пореден път имаме удоволствието да ви посрещнем в нашият  обновен сайт.

Искрено се надяваме да ви доставим естетическо удоволствие от посещението  и приятни минути в съзерцание на подновените ни картини.

Ако имате желание или интерес към автор или картина , дори и автор извън списъка с художници, може да ни оставите  e-mail за връзка, или съобщение в Messenger,  или пък просто да ни се обадите на + 359 889 543301.

Ще се стараем периодично да качваме новопостъпили творби, но винаги може да се абонирате да получавате първи по e-mail , нещата или авторите които ви интересуват.

Всички автори са носители на множество отличия у нас и по целият свят. Така например Акад. Светлин Русев и постоянен член не Есенният салон в Париж, носител не безброй награди у нас и по света, Сули Сеферов е Кавалер на почетния легион на Франция за култура, Володя Кенарев е носител на 2-а награда за миниатюра в Сащ, а картина на Кеазим Исинов бе отличена с първо място измежду 40 000 картини на художници от цял свят в Холандия.

Поради зачестили през години злоупотреби с картини от стари майстори ние подхождаме много внимателно към тази деликатна тема и можем да се ангажираме с намирането на такива картини, след обстойна оценка и проверка и издаване на документи за произход и автентичност.

Пожелаваме ви приятна разходка из обновеният ни сайт и не се колебайте да се свържете с нас за всичко, което ви интересува.

С Уважение!

Менажер и Директор – Галя и Мария ПОПОВИ